lunes, 19 de diciembre de 2011

Oportunitats a una de les economies més diversificades i robustes del Brasil:
Santa Catarina, oportunitats de negoci al Brasil

Santa Catarina ofereix importants oportunitats per les empreses catalanes de diferents sectors, que trobaran en aquest Estat oportunitats específiques, a més de partners per expandir-se a la resta del Brasil.
Santa Catarina ofereix importants oportunitats:

Infraestructures logístiques i de transport: Santa Catarina compta amb 5 ports oceànics, xarxa ferroviària (en projecte d’expansió en 860km), 2 aeroports internacionals (nova terminal de passatgers prevista per al 2014), àmplia xarxa d’autopistes que connecten les principals ciutats i ports amb els Estats veïns i amb Argentina (inversió estimada de 1.400 M US$ per l’ampliació de la BR-101, principal artèria del Corredor del Mercosur).
Energia: hidroelèctrica, termoelèctrica i eòlica, a més de gas. L’Estat compta amb 80 plantes de generació d’energia, i 21 més projectades fins al 2017.
Turisme: Santa Catarina rep 10 milions de turistes a l’any.
Tèxtil: la Vall de l’Itajaí conté la principal concentració d’indústries tèxtils d’Amèrica Llatina, amb 8.700 empreses del sector.
Agroalimentari: El sector concentra el 20% del PIB de l’Estat, i el 6,4% del brasiler. Cal destacar la producció agrària (principals productors i exportadors de cebes, pomes, arròs, etc.) i la industria càrnia (un dels principals productors i exportadors de pollastre i porc), així com el model d’integració de les seves empreses. A més de nombroses PIMEs, Santa Catarina compta con 5 grans corporacions, 3 de les quals facturen més de 6.000 M US$.
Metall-mecànic i autoparts: les seves 5.200 empreses concentren el 22% de les exportacions de l’Estat.
Salut: Santa Catarina compta amb 215 hospitals i 415 unitats de salut. Per promoure el desenvolupament i millora de productes farmacèutics, tests pre-clínics i incubació d’empreses de l’àmbit de la salut, i amb una inversió prevista de 2,5 M €, s’està construint a Florianópolis el Centre de Referència en Farmacologia Pre-Clínica (CRF), de 5.300 m2.

No hay comentarios:

Publicar un comentario